KVINNOSNACK DELUXE.

Välkommen till det allra första avsnittet av SNAKK. Här kommer vi fem veckor i rad att diskutera livets och vardagens stora, svåra frågor. Och vi hoppas att ni alla deltar som en tredje part här. I vårt premiäravsnitt diskuterar vi svår babyfeber och brutal PMS. Linn försöker bota sin babyfeber och Nadia ältar sin PSM. Om ni har visa ord och pepp kan ni hjälpa oss i kommentarsfältet.
´
SNAKK är en 25 minuter lång diskussion (en ljudfil du ska trycka play på). Varje söndag dyker det upp ett nytt avsnitt här.
´

MEN VEM ÄR NADIA?

Ålder: Något år äldre än Linn. Ok, jag är 37 år med grym åldersnoja.
Familj: En man och tre barn (Rio, Dino och Romeo)
Bor: I ett gult trähus liksom Linn men på andra sidan av Metviken.
Jobbar med: Frilansar som estenom, men söker ständigt nya utmaningar. Jobberbjudanden mottages gärna!
Vad är ditt drömyrke? Jag tror att det skulle vara ett jobb jag själv har skapat. Det ska absolut vara kreativt men ändå brainy.
Vad gör dej lycklig? Ett städat hem, en  nyöppnad vinflaska och tända ljus. Men visst, familjen är ju alltid numero uno!
Vad gör dej galen av ilska? Idioter i trafiken (själv kör jag ju som en kung). Hatar också folk som talar skit bakom ryggen. Ja, och mina barn har ofta förmågan att reta gallfeber på mej.
Vad gör du när ingen ser på? Dansar riktigt fult. Och petar i näsan, fast det kanske jag gör när någon ser på. Ganska äckligt faktiskt!
Vad tycker du om Linn? Jag och Linn känner varandra inte så väl men jag tycker hon alltid är så himla positiv och ger så härligt energiska vibbar!

nadilinn

OCH VEM ÄR LINN?

Ålder: 27.
Familj: Sami, 35. Matheo, 5. Milea, 3.
Bor: Gula huset, Brändö.
Jobbar med: Frilansjournalistik. Både radio & text. Den här hösten också som föreläsare.
Vad är ditt drömyrke? Jag HAR mitt drömyrke. Helt sjukt.
Vad gör dej lycklig? Utmaningar och motvind gör mig lycklig. Och att måla väggar och äta sena middagar med vänner.
Vad gör dej galen av ilska? Att jag alltid fryser. Jag har ALDRIG varmt. Inte ens på sommaren. Och att jag alltid tröttnar på det som för stunden känns jätteroligt.
Vad gör du när ingen ser på? Jag äter äckliga saker till lunch. Som smörgåsar med knackkorvar.
Vad tycker du om Nadia? Att hon skrattar så ljuvligt. Och att hon är en av få kvinnor som matchar mitt humör. Hon är inte så där hysteriskt positiv som många. Utan nästan lika arg som jag. Och ändå skrattar åt det.

Annonser

52 kommentarer

Filed under Uncategorized

52 responses to “KVINNOSNACK DELUXE.

 1. Eva

  UNDERBART! Och modigt!

 2. mammaheidi

  Riktigt kul! Och bra att ni int kalla de en podcast, då hade jag aldrig lyssnat 😀 återkommer nästa söndag! P.S Nadias kommentar gjorde ju mig också babysjuk! ARMA DAGAR. ”Ett barn ångrar man aldrig” fint och sant.

 3. Vilket bra initiativ, även om jag inte har familj och barn så var det kul att lyssna på er. 🙂

  • Väldigt trevligt att du lyssnade! Pms och babyfeber kan man ju även ha fast man inte har familj. Hoppas våra framtida snakk också kommer att intressera.
   /Nadia

 4. Fräckt att bara glida in sådär och göra ett så bra och proffsigt snack, när en annan kämpar som fan för att upprätthålla ens lite kvalitet! 🙂

  Jag gillar det.

 5. Hey jättekul!!! Och Nadia, jag har hela tiden trott att du är BETYDLIGT yngre än vad jag är. Var säker på att du är max 25 år!!! =)
  Har länge funderat att jag skulle måsta lyssna på något kul och gå ut och gå för att få lite motion. And here it is! Ser redan fram emot nästa söndag!

 6. Som om ni aldrig gjort annat! Jag gillar!

 7. Lysande! Men hur ska man orka vänta en vecka till nästa? 🙂

 8. ika

  Riktigt bra! Ser framemot nästa avsnitt.

 9. linnw

  Kul och sjukt bra första avsnitt!

 10. Mia

  Tack. Detta var min första pod jag lyssnade till och blev inte besviken. Det kommer att bli en till. Åtminstone. Hälsar ännu en ”gamyl”.

 11. Bettan

  Ja! Vad bra! Det här var ju århundradets bästa idé!
  Tack för er härligt ärliga och avslappnade diskussion!

  Har funderat mycket på det där med ett tredje barn. Och känner lite som du Linn, att man så gärna skulle längta efter ett men är jäkligt rädd för hur man skall orka?? Tycker själv att jag för tillfället är en ok bra mamma, men på gränsen till halv galen. Och skulle det bli ett barn till, så är jag ganska säker på att jag nog inte längre skulle vara det åt nån av dem mer. För att inte tala om att vara en outhärdlig fru. Känns ju lite själviskt att skaffa ett till då.

  MEN sedan tänker jag på vilken rikedom en stor familj och syskonskara är. Speciellt efter att de första jobbiga åren är förbi. Vad härligt för dem med många syskon, stor gemenskap och stor familj.
  Att vänta några år till? Mm, jo, men det skulle ju vara så trevligt för dem att vara ganska nära varandra i åldern. Och så vill jag ju ha hela baby-blöj rumban över i ett, orkar liksom inte starta om sen.. 😀 För att inte tala om, precis som du säger, att få leva lite eget liv också som 40 eller 50.
  Sen är det ju det där med större bil, större lägenhet etc… puust! 😀

  I väntan på nästa söndag!

 12. Sandra

  Jag gillar! Gör en Facebook-page nu också så att man får en påminnelse i newsfeeden varje söndag om vad man ska lyssna på 😉

 13. Ironiskt nog hade jag öronpluggarna i och låg och lyssnade på ert snack, bara för att jag inte orkade med min 9-månaders skrikfest såhär när ALLA egentligen ska sova. Ironiskt på det sättet att jag vill ha MINST ett barn till så att de kan njuta av varandra som syskon, samtidigt som jag med ett år som utbränd i bakfickan, inte förstår hur jag haft sån tur att skrikfesterna kom först nu vid 9 månader.
  Bara massa kärlek åt er för ert lättsamma prat!

 14. Nåmen, detta med babyfeber när man ÄÄÄNTLIGEN klarat av sina babysar verkar vara rätt så vanligt! För ett år sedan hade jag bara kunnat spy på (ursäkta, men JA!) mina tre, men nu plööötsligt sneglar jag på alla andras små söta babysar… VAD är detta!??!

 15. Mycket bra! Känner SÅÅÅ igen mig i Nadias pms-besvär. Lider definitivt av Pmsd jag med. Fy fabian för det. Testar för tillfället Femal Balans och hoppas på underverk. Ser framemot nästa veckas avsnitt!

 16. Superkiva! Jag hör ju int ens på podcastar, men det här var nog grejor det! Ni är vettiga och trevlig att höra på, bra språk och bra nivå på pratet. Jag, som inte ens sku ha ett barn, sitter nu med en femmånaders baby och börjar så smått längta efter en preggomage igen… Sjuukt!
  Ser fram emot nästa avsnitt!

 17. Neppe

  Mycket intressant den här diskussionen om två/tre barn. Går själv och funderar en del kring samma saker (med 3 och 1 år gamla barn). Tänkte kommentera Linns rädsla för att inte räcka till och känna att man med ett till syskon tar bort något från barnen man redan har. Jag förstår den tankegången precis men kom så här spontant att tänka på att det kanske har att göra med känslorna man hade då det första barnet fick ett syskon. Det kanske inte alls behöver bli så när barn nr tre kommer. Eller vad tycker Nadia som har erfarenhet?

  • Min kärlek räcker just och just till de barn jag har. Stark tvivel på att det finns överlopps för en till. / Linn

  • Svarar också, Neppe. Jag tror det beror på vad åldersskillnaden är. Om du får en tredje medan din yngsta ännu är ”liten” (säg under tre), så kan man nog känna sig otillräcklig rätt mycket. Småbarn kräver ju ändå lite mera omhändertagande än större barn (som även behöver sin beskärda del). Men helt klart lättare med större åldersskillnad. Jag känner inte mej otillräcklig heeela tiden, men visst önskar jag ibland att mina yngsta skulle ha större åldersgap. Helt ljuvligt var det då jag fick tvåan när ettan redan var nästan sju år. Då hann jag med hela familjen och vår bebis fick då den uppmärksamhet och tid jag anser att ett barn borde få. Men allt blir bra oberoende vad man väljer. Ett barn ångrar man aldrig!
   Blev långt detta 🙂
   Lycka till
   /Nadia

 18. Hurraaaaaaa!!!! Vad duktiga ni är!

 19. LINDA

  FANTASTISKT! Det här var ju lite likt Hannah&Amandas podcast, men bättre och mera ”hemma” liksom 🙂 Precis vad en pms:ig monstermamma/fru som jag behövde höra, eller ja, jag lider nog snarare av pmds.
  Men hörni, nog ska ni väl köra mer än 5 veckor va?!

  • Oj vad glada vi blir nu, TACK! Älskar ju Hannah & Amanda. Vi får leka Hannah & Amanda i mumindalen då. Fem avsnitt kanske blir tio eller 100, vem vet.
   /Nadia

 20. ÅÅH så roligt det var att lyssna! Mera, mera pliiiis!!

 21. Anna

  Alldeles, alldeles suveränt! Vilket härligt avbryt till vardagen som just nu består av blöjbyten och puréande av mat 🙂 känns ju som om det pågår tjejmiddag i öronen och fiilisen är nästan samma som när man gått på kaffe med kompisar och ventilerat sig en stund. Tack för det!

 22. Åh så bra ni är! Heja er!

 23. Hej, nu har jag äntligen hunnit lyssna på båda halvorna, vad bra ni är! Ser fram emot nästa avsnitt!

 24. Åh va roligt! Här sitter en till mammaledig som lider av brist på kärringsvammel. Ser fram emot nästa avsnitt! 🙂
  Angående 2 eller 3 barn kan jag berätta att jag var den som efter tvåan bedyrade att två var nog för oss, det räckte bra och var vår magiska siffra. Sen mittiallt, efter 6 år, blev jag akut babysjuk och kände att jag INTE KAN LEVA om jag inte får en bebis till! 😀 Vi ältade ett år och sen körde vi. Visst är det jobbigt att ”börja om”, men samtidigt är det ju helt underbart med en liten igen. Och storasystrarna är så stora att de kan hjälpa till. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s