AVSNITT 2: Skäggväxt & rövnoja

Den här veckan går vi igenom hårutmaningen. Nadia blir milt sagt överraskad.Och så snakkar vi om hur det kom sig att vi inte blev kärnfysiker. Varför är Nadias rumpa ett problem? Och vem borde egentligen vara bästis med Linns mommo?

3

1

Annonser

25 kommentarer

Filed under Uncategorized

25 responses to “AVSNITT 2: Skäggväxt & rövnoja

 1. Cyn

  Okej vi är alla olika håriga 🙂
  Jag är väl då lyckligt lottad med ljusa fjun på mina ben och rakar dem sällan, men hur ser ni på hår under armarna?
  Jag kan t.ex. inte tänka mig Beach 2014 med håriga armhålor, eller?

  • Vi blev så förbluffade av mina benhår att vi helt och håller glömde resten av kroppen! Jag är, precis som du, INTE redo för håriga armhålor. Fast jag önskar att min hjärna var det. Jag vill vill vill att det ska vara okej på mig. För på alla andra är det okej. Skulle aldrig reagera om någon kom emot mig med buske under armen, men jag vill inte vara den som börjar, haha. / Linn

 2. Alexandra

  haha, jag har precis likadan stubbväxt på mina ben som dig Linn! Skönt att höra att man inte är ända.

 3. Av en och annan orsak har jag faktiskt inga hår under armarna vilket är fantastiskt skönt! Däremot har håren på benen blivit mörkare efter att jag fått ungar. Och hur jag än önskar att jag vore fine med kroppsbehåring så är jag inte det. Känner mig extremt obekväm och oattraktiv då det är svart stubb på smalbenen. Kommer inte över det!

 4. Kanner igen mig; spenderade halva tonaren framfor en spegel och fixade haret i oandlighet. Tror det ar en sorts tonarsfas som vissa gar igenom. Nu tar samma procedur 15 min.

 5. Hårfagre

  Några tröstande ord. Min mamma som är mörkhårig har kämpat väldigt mycket med generande hårväxt i ansiktet och buskar i armhålan har nu efter flera år av laserbehandlingar för många pengar (najs, dit for mitt arv) är nu av med skägget och – pga åldern också av med buskarna under armarna. Så,hav förtröstan, efter fyllda 70 vänder det! Vilket för mig osökt till det vi funderat på med min syrra. Min farmor led av ALS efter fyllda 80 och hon ville ha hjälp med att plocka enstaka skäggstrån då hon tyckte det var så obehagligt då handen ibland åkte över hakan då hon vändes i sängen och hon kunde känna att där fanns strån. Det hos en tant som nog månat om sitt utseende men knappast brytt sig om bikinilinjen. Hur blir det då på åldringshemmet då vår generation som inte bara fixat bikinilinjen utan betalat för Brassevaxning ligger där? Ingår det liksom i badningen att få könshårdet shaveat eller? Dessutom är vi vana att duscha varje dag, det var inte farmor, utan veckotvagning var helt normalt för henne. Att sånt.

  • Haha, den servicen kan man ju DRÖMMA om! Men som sagt: Jag tänker vänja mig vid benhår. Man måste få känna frid och fröjd i sin naturliga skapelse. Det kan inte vara meningen att man ska känna avsmak för något som man är född med. När jag är 80 ska jag fan NJUTA av benhår.

 6. superallergisk_fin_ändå

  Hej på er, Är själv allergisk och superkänslig och har därför varit tvungen att helt sluta sminka mig. Använde inte mycket förut heller men helt basic, som mascara, mineralpuder. Läppstift är det enda som jag klarar av. (av ecomärke) Så det har varit en tuff process att helt enkelt acceptera -hell, så här ser jag ut! Nu är det inget problem längre men i början hade jag socialfobi (berodde också på enorma hudproblem i ansiktet). Så ja, det är säkert nyttigt att lämna smink en vecka för att acceptera sitt ansikte som det är. Dessutom är det ju en bra detox.
  många hälsningar
  superallergisk

 7. Maria

  Bara jag som inte hör något alls? Klippet rullar, men inget hörs. Hade inga svårigheter med att lyssna förra gången…. Använder en mac och bor i Sverige, det är inget fel på datorns ljud annars. Någon som vet vad det beror på?

  • LINDA

   Jag hade samma problem. Hade heller inga svårigheter förra gången. För mig hjälpte det att använda en annan webbläsare. Fungerade inte med Safari, men när jag bytte till Mozilla fick jag ljudet att fungera. Orsaken kan vara att du uppdaterat systemet, alltså om du numera har Mavericks…(?)

   • Hoppas du fick det att funka Maria! Kan ju faktiskt vara webbläsaren. Jag är inte så tekniskt lagd, så kan onte hjälpa dej så här på rak arm.
    /Nadia

 8. Jenny

  Jag var tidigare ganska obrydd i att raka både armhålor och ben. Det blev nån gång när jag iddes, men kunde lätt t.ex. gå på krogen i ärmlöst med nån centimeters stubb (eller heter det kanske redan lurv vid det stadiet..) Ironiskt nog är den enda kroppsbehåring jag regelbundet under hela mitt vuxna liv hållit efter medelst vaxning den som under långa perioder ändå ingen annan än jag själv såg. Hmm. 🙂
  Sen träffade jag min nuvarande pojkvän som var betydligt mer flitig än jag med de där grejerna, så nu har det kanske omedvetet smittat av sig lite, vill inte känna mig som ett skogstroll bredvid honom.

 9. Herregud Linn, du får vara glad åt att du bara har 20cm med sådan behåring på benen!! Jag har lika tjock och mörk (men till och med tätare) könshårsaktig behåring med början från vaderna hela vägen upp och som avslutas med en sträng upp till naveln. Sedan fortsätter helveteshåren på underarmarna, i armhålorna, på hakan, på överläppen, ögonbrynen, och så avslutas hela kvinnan med ett tjock fluff på huvudet. Rakar jag bikinilinjen stockas avloppet i duschen. Rakar jag inte benen tillräckligt ofta måste jag ta till mannens skäggtrimmer innan jag använder rakhyveln, och dessutom tar det sjukt om håren blir för långa och böjs mothårs innanför strumporna. Jag plockar bort grova skäggstrån varje dag, och måste hålla efter ögonbrynen så de inte växer ihop.
  Det ÄR ett rent helvete att vara den hårfagra skäggiga damen. Men det är nu bara så det är 😛
  Men hej, kan du inte samla bilder på superhåriga kvinnoben så vi får se att vi inte är ensamma?

  • En mindre hårfager här, hej! Låter rätt jobbigt där, men du verkar ha accepterat att det är så. Det är bra! Vi hoppas på många bilder av håriga ben! Du är säkert inte alls ensam.
   /Nadia

 10. Hanna

  Linn; köp en sån här: http://www.pixmania.fi/epilaattori/braun-epilaattori-silk-epil-7-dual-epilator-7771wd/09651810-a.html
  Jag har också tjock hårväxt på benen, men denna ”mjukar” upp håren och funkar riktigt bra. Känns som om det som kommer upp är mindre och mjukare än tidigare och jag har också haft riktigt tjock stubb ala manligt skägg.
  PS: Jag har dessutom mycket hår på låren, och DET är jobbigt. Men epilaorn funkar där också! 🙂

 11. Cyn

  Jag har testat epilator och tyckte att det tog så ont att det inte var värt det. Kanske jag är en mes. 😛 Vaxar inte heller, eftersom båda metoderna drar ut hela hårstrået med rot och allt går de väl lite att jämföra med varandra.

 12. En vecka är ju nyrakat! I min värld 😀 Jag både sminkar och rakar mig gärna men det kan lugnt gå tre fyra veckor mellan. Dels för att jag är lite lat och morgontrött och dels för att jag helt enkelt inte ger tillräckligt många fucks om mitt utseende. Så jag är helt med Linn om att det ska vara okej att se slarvig ut! Problemet är ju inte att det finns många kvinnor (och män!) som tycker om att sminka sig varje dag – problemet är, som så mycket annat när det gäller ”kvinnofrågor”, de där jäkla FÖRVÄNTNINGARNA. När det förväntas av kvinnor att de ska sminka sig och snygga till sig. För det är nog det som tar onödig kvinnokraft och minskar på antalet kvinnliga kärnfysiker.

  • Vi borde absolut minska fokuset på att se bra ut. Redan från bebisstadiet tycker jag. Varför ska flickor oftast få komplimanger på hur söta de är? Gör mej tokig! Men oberoende man har smink eller inte så kan man inte komma ifrån det estetiska sinnet (och krav) vi människor har och har haft i all tid. Tyvärr.
   /Nadia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s